Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Op pad met de Young Promising Architects 2018

Op pad met de Young Promising Architects 2018

architectuurworkshop Leon Stynen

Op uitnodiging van het Vlaams Architectuurinstituut, Het Nieuwe Instituut en de Nederlandse ambassade in België hebben we onlangs deelgenomen aan Young Promising Architects 2018, een tweedaags uitwisselingsprogramma voor jonge Belgische en Nederlandse architecten.

Samen met dertig ‘beloftevolle ontwerpers’ uit België en Nederland hebben we een tweedaagse architectuurreis gemaakt in Antwerpen. Tijdens deze architectuurreis stond kennisuitwisseling rond het thema ‘Herbestemming van naoorlogs erfgoed in de stad’ centraal. We hebben een aantal iconische ontwerpen van de Belgische architect Léon Stynen (1899-1990) bezocht. Vervolgens hebben we één van zijn iconische betonnen hoogbouwprojecten in een bliksemworkshop onder de loep genomen, om deze duurzaam te transformeren naar de huidige tijd.

Een zeer inspirerende reis met talloze interessante gesprekken onder generatiegenoten.

Werkstatt geselecteerd als Young Innovator

Werkstatt geselecteerd als Young Innovator