Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort op bezoek bij kalkhennephuis

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort op bezoek bij kalkhennephuis

Donderdag 17 november was het kalkhennephuis in Oudega de focus van Centrum Duurzaam (onderdeel van ROC Friese Poort in Sneek). Werkstatt gaf samen met opdrachtgever en aannemer een lezing voor 2e en 3e jaars bouwkunde leerlingen van het ROC, waarna er een bezoek aan de bouwlocatie werd gebracht.
Het kalkhennephuis in Oudega is op dit moment in aanbouw. Hier ging een intensief ontwerpproces aan vooraf in een bouwteam met experts uit diverse landen. Op het gebied van zowel materiaal- als installatietechniek zijn zeer innovatieve technieken toegepast. 

Klik hier voor foto's van het bouwproces en hier voor het artikel van Centrum Duurzaam.

'Rondom de Markthal' in finale prijsvraag Ede

'Rondom de Markthal' in finale prijsvraag Ede

Maatwerk Massarbeit

Maatwerk Massarbeit