RunnerUp bij de ARC17 Jong Talent Awards

Op 30 november is de uitslag bekend gemaakt van de ARC17. Na een nek aan nek race met Gert Kwekkeboom van CIVIC zijn we runner up geworden. De jury waardeert enorm onze inzet in het veld van duurzaam, gezond en damp-open bouwen, maar hoopt tegelijkertijd dat nog terug te gaan zien op een grotere schaal. Daar zijn we druk mee bezig, meer nieuws in 2018!

ARC17

Maatwerk Massarbeit

Voor de zomer zijn we uitgenodigd om aan de expositie 'Prelude' deel te nemen. Dit is een deeltentoonstelling van 'Maatwerk Massarbeit' in het DAM (Deutsche Architektur Museum) in Frankfurt. In de hoofdtentoonstelling zijn de gevestigde namen aan het woord, wij maken onderdeel uit van de visie richting de toekomst. Daarvoor hebben ze 33 jonge veelbelovende architecten uit Vlaanderen en Nederland uitgenodigd. Op 7 en 8 oktober hebben we een prachtige opening gehad, de tentoonstelling loopt tot 12 februari 2017. Voor deze expositie heeft Werkstatt een 'Object of Desire' gemaakt.

Maatwerk Massarbeit

Van schets naar realiteit - meester van het bouwproces

Afgelopen weekend was Niels op studiereis naar de Architectuur Biennale in Venetië. Daar stond onder meer werk geëxposeerd van de Chileense architecte Cecilia Puga, wie een grote bron van inspiratie vormt voor ons. Ze zegt het volgende over de benodigde kwaliteiten van een architect:

"the capacity to define a form, and simultaneously, (...) defining how the form will be built. In order for the architect to be able to control the construction (...), she or he should master the building process, anticipating all the thickness, the material layers and assembling systems so that the exact way in which thousands of pieces connect will lead to a calm, clear, and precise result. When that happens, a work of architecture is moving."

De architect dient zich meester te maken van het bouwproces, om de talloze materialen, onderdelen en details in een gebouw naar zijn hand te zetten (en niet omgekeerd). Hier is een enorme kennis van bouwen voor nodig. Vandaar dat Werkstatt buitengewoon betrokken is bij het bouwproces. We kijken mee over de schouder van de timmerman, ondervragen hem voortdurend over zijn visie op onze getekende details. Of we bouwen de details eerst zelf in onze werkplaats. We proberen voortdurend de ingesleten kloof tussen bouwers en architecten te overbruggen. Zo kunnen we de kennis en kwaliteiten van de bouwer inzetten in onze ontwerpen.

 

                 

IMG_2456.JPG

Vlaams Architectuur Instituut / Jonge belofte

Voor de zomer zijn we uitgenodigd om aan de expositie 'Prelude' deel te nemen in Frankfurt. Dit is een deeltentoonstelling van 'maatwerk massarbeit' in het DAM. In de hoofdtentoonstelling zijn de gevestigde namen aan het woord, wij maken onderdeel uit van de visie richting de toekomst, als een van de 30 jonge veelbelovende architecten uit Vlaanderen en Nederland. 7 Oktober is de opening, hij loopt tot 12 februari 2017. Voor deze expositie hebben wij een 'Object of Desire' gemaakt.