Werkstatt geselecteerd als Young Innovator

Werkstatt is door het College van Rijksadviseurs geselecteerd voor het Young Innovator programma. "Met dit programma koppelt het College van Rijksadviseurs jonge, talentvolle vakgenoten aan grote ruimtelijke opgaven, zoals waterveiligheid, duurzame energietransitie, mobiliteit en gebiedsontwikkeling."

In opdracht van de Provincie Zuid Holland gaan we ons in het kader van waterveiligheid bezig houden met hoogwatershelters. Naast preventie is het overheidsbeleid ook gericht op het beperken van de gevolgen van een overstroming en rampenbeheersing. Werkstatt gaat samen met Rijksbouwmeester Floris Alkemade aan de slag met een ruimtelijke verkenning van verticale evacuatie in en rondom Dordrecht.

De resultaten van het onderzoek zullen eind 2018 gepubliceerd worden.

Werkstatt finalist Next Step Program

Werkstatt zit bij de laatste 4 finalisten in het Next Step Program, een initiatief van de BNA en Synchroon. Na meerdere selectierondes en ruim 50 inzendingen maken we samen met de toppers van CIVIC, IWT en Studio Prototype kans op de Next Step Award!

Het Next Step Program stimuleert ons om na te denken over onze groeirichting en kansen. We zijn vier jaar geleden begonnen in de particuliere sector. Sindsdien hebben we veel kennis opgedaan over biobased bouwsystemen. Momenteel onderzoeken we hoe we kunnen opschalen, en deze systemen kunnen toepassen op seriematige woningbouw, gezondheidszorg en grootschalige renovatieprojecten. Daarnaast verdiepen we ons in nieuwe ontwikkelstrategieën voor de middenklasse; stedelijk wonen met gezondheid en woonkwaliteit centraal. Daarover binnenkort meer!

check www.nextstepprogram.nl

nextstepprogram finalisten

gezond renoveren = gezond wonen

Woningbouwcorporatie Mitros zocht een oplossing die garandeert dat huurders na renovatie, een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben. Een woning met een gezonde luchtkwaliteit zonder klachten over tocht, schimmel en teveel vocht. Kortom, 100% gezond wonen. Daarom schreven ze de 100%GZNDwonen challenge uit. Werkstatt bedacht samen met partners uit de industrie een biobased klimaatplafond. Gebaseerd op de vochtregulerende materialen en natuurlijke ventilatie, wordt de vochtbalans in een woning hersteld en minder afhankelijk van installatietechniek. Resultaat: een aantoonbaar hoger comfort en lager energieverbruik.

biobased klimaatplafond

RunnerUp bij de ARC17 Jong Talent Awards

Op 30 november is de uitslag bekend gemaakt van de ARC17. Na een nek aan nek race met Gert Kwekkeboom van CIVIC zijn we runner up geworden. De jury waardeert enorm onze inzet in het veld van duurzaam, gezond en damp-open bouwen, maar hoopt tegelijkertijd dat nog terug te gaan zien op een grotere schaal. Daar zijn we druk mee bezig, meer nieuws in 2018!

ARC17