Coulissen huis

Geïnspireerd door koloniale huizen op de Antillen, waar de opdrachtgever van deze woning lang geleefd heeft, vroeg hij ons om deze fascinatie om te zetten in een ontwerp dat past in deze tijd en op het lange en smalle perceel, gelegen aan een grote plas vlakbij Rotterdam. Wij ontwierpen een houten 'longhouse' dat van buitenaf eenvoudig aanvoelt. Binnenin worden de ruimtes achter elkaar georganiseerd en gescheiden door duidelijke schijven, die zo steeds veranderende coulissen vormen als men zich door het huis beweegt. Zware balkenplafonds overspannen de ruimtes tussen de schijven en klassieke, hoge tuindeuren refereren aan de koloniale architectuur. 

Credits:
Programma: woonhuis + BnB
Locatie: Rotterdam
Tijdlijn: 2015 -
Project team: Raoul Vleugels, Niels Groeneveld, Viktoria Khokhlova.