Huis Son

Voor deze woning is gezocht naar een ingetogen vormentaal die past in de bosrijke omgeving, gecombineerd met moderne detaillering en materiaalgebruik. De houten gevels camoufleren de woning tegen de bosrijke achtergrond. Deze staan op een bakstenen plint, welke op enkele plaatsen onder de woning vandaan de tuin inloopt, als blootliggende boomwortels rondom een boom. 
De hoofdvorm van de woning bestaat uit meerdere houten volumes, geschakeld aan een ‘glazen’ tussenruimte. Door twee ruimtes enkele graden te draaien ontstaat er een losse ruimtelijke schikking, worden de lengtes van gevels visueel gereduceerd en oogt het totale volume kleiner. In de openingen tussen de relatief introverte, houten volumes bevinden zich de toegangen en glaspartijen. 

Credits:
Programma: woonhuis
Locatie: Son & Breugel
Tijdlijn: 2015-2016
Project team: Raoul Vleugels, Niels Groeneveld, Daniëlle Mans, Jesper Baltussen, Jan Konings