Bos paviljoen

Dit woonhuis en bijgebouw liggen in de bosrijke omgeving van Diessen.  
De opdrachtgevers wilden graag het huidige bijgebouw bij de woning betrekken, door hiertussen een verbinding te maken. Zo willen ze een aaneensluitend woongebouw creëren wat een coherent geheel vormt in het bos. De huidige woning en bijgebouw bestaan uit twee tamelijk gesloten, metselwerk gebouwen. Werkstatt heeft een ontwerp gemaakt voor een verbindende gang, ook opgetrokken uit metselwerk, welke zich in verschillende richtingen opent naar de tuin. In het midden tussen de twee gebouwen is een derde volume ontworpen, welke dienst kan doen als tuinkamer. Geïnspireerd op de open relatie tussen interieur en omliggende tuin, welke veelal in Japanse tradities wordt gevonden, is een transparant volume ontworpen met glazen gevel en uitkragend dak. 
De nieuwbouw zal worden opgetrokken uit voornamelijk ecologische materialen. Naast dat dit een gezond binnenklimaat oplevert, versterkt het de relatie tussen de bebouwing en omliggende natuur. Door middel van duurzame energieopwekking zal worden getracht een zo veel mogelijk zelfvoorzienende woning te realiseren. 

 

Credits:
Programma: verbouwing + uitbreiding woonhuis
Locatie: Diessen
Tijdlijn: 2014 - nu
Project team: Raoul Vleugels, Niels Groeneveld, Viktoria Khokhlova.

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more