Bezoekerscentrum Kinderdijk

In Kinderdijk is het unieke watersysteem de onderlegger van alles. Techniek, ambacht, historie en toerisme vloeien hier samen. Deze samenkomst vraagt om een nieuwe structuur. Een helder systeem dat alle bezoekers bedient, maar ook verleidt tot verdere verdieping of recreatie. Dit wordt bereikt met de introductie van drie elementaire vormen: lijn, vlak en volume. Zij vervlechten het landschap, het logistieke circuit en de objecten in het entreegebied van Kinderdijk. 

Samen met Floor Frings en Luc Engelhard namen we deel aan de Open Oproep voor een nieuwe entree en bezoekerscentrum voor Kinderdijk.

Credits:
Programma: Competitie bezoekerscentrum Werelderfgoed Kinderdijk
Locatie: Kinderdijk
Tijdlijn: 2014
Project team: Raoul Vleugels, Niels Groeneveld, Floor Frings, i.s.m. landschapsarchitect Luc Engelhard