Uitbreiding vakantiewoning en boothuis

Naast de uitbreiding van een bestaande vakantiewoning vroeg de opdrachtgever ons om na te denken over een multifunctionele schuur, waar 's winters een boot in opgeslagen kan worden. Wij ontwierpen een houten structuur met een vast deel en een flexibel deel. Het vaste deel bevat een geïsoleerd werkhok en het flexibele deel is 's zomers een overdekt terras. De vlonders van het terras worden in de winter omhoog geklapt, waarmee het geheel wordt omgevormd tot boothuis. Een kleine zeilboot kan dan naar binnen varen en uit het water getakeld worden. De vlonders vormen dan de wanden van het boothuis. 
Aanbouw en boothuis hebben een sobere materialisatie van houten gevels en houten dak, waarbij de ritmiek van de houten vlonders wordt doorgevoerd. De aanbouw is dampopen, ecologisch en energiezuinig gebouwd. 

Credits:
Programma: vakantiewoning + boothuis
Locatie: Langweer
Tijdlijn: 2012-2013
Project team: Niels Groeneveld

Publicaties:
Designboom, ArchdailyRoomed, Archilovers, Catalogodiseno, Architetturaecosostenibile.